Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Știința confirmă Sf. Scriptură – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

“Fenomenele mistice” cum erau denumite până de curând, de fapt fenomenele necercetate, au suport stiintific dat de ultimele cercetări în domeniu. Tot mai multi cercetători din întreaga lume, s-au axat în ultimul timp pe experiente si cercetări specifice.
Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaste sau sanctuarele. Oamenii de stiintă din Petersburg au dovedit-o si au descoperit si mecanismul “material” al acestui fenomen divin.

  • “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .
  • “Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară si structura grav afectată a constiintei.”

Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a măsurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor calugări în timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit – “stingerea” completă a cortexului cerebral.

Această stare poate fi observată numai la bebelusii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în sigurantă absolută. Pe măsură ce persoana creste, aceasta senzatie de siguranta dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugaciunii, asa dupa cum a dovedit omul de stiinta. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscuta “trezie usoara, în rugaciune” si a dovedit ca are o importanta vitala pentru orice persoana.

Este un fapt cunoscut ca bolile sunt cauzate mai ales de situatii negative si afronturi care ne ramân înfipte în minte. În timpul rugaciunii, însa, grijile se muta pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibila atât vindecarea psihica si morala cât si cea fizica. Slujbele bisericesti ajuta si ele la ameliorarea sanatatii.

Inginera si electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicala si Biologica a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sanatatii unor enoriasi înainte si dupa slujba. A rezultat ca slujba în biserica normalizeaza tensiunea si valorile analizei sângelui.

Se pare ca rugaciunile pot sa neutralizeze chiar si radiatiile. Se stie ca dupa explozia de la Cernobîl, instrumentele de masura pentru radiatii au aratat valori care depaseau capacitatea de masurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însa, aflata la patru km de reactoare, valoarea radiatiilor era normala.

Oamenii de stiinta din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, ca apa sfintita, semnul Crucii si batutul clopotelor pot sa aiba, de asemenea, proprietati vindecatoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat, omoara virusii de gripa, hepatita si tifos.

“Proteinele virusilor se încovoaie si nu mai poarta infectia“, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect si mai semnificativ: omoara microbii patogeni (bacilul de colon si stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci si în râuri si lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfectie cu radiatie magnetica.

Laboratorul stiintific al Institutului de Medicina Industriala si Navala a analizat apa înainte si dupa sfintire. A rezultat ca daca se citeste rugaciunea Tatal Nostru si se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentratia bacteriilor daunatoare va fi de o suta de ori mai mica. Radiatia electromagnetica da rezultate mult inferioare.

Astfel, recomandarile crestine, de a binecuvânta orice mâncare sau bautura nu au numai o valoare spirituala, ci si una preventiva.

Apa sfintita nu este numai purificata, ci ea îsi schimba si structura, devine inofensiva si poate sa vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indica o densitate optica mai mare a apei sfintite, ca si cum aceasta ar fi înteles sensul rugaciunilor si l-ar fi pastrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limita este ca vindeca numai pe cei credinciosi.

“Apa “distinge” nivelul de credinta al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinteste apa, densitatea optica este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfintirea este efectuata de o persoana credincioasa laica, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat si necredincios, fara cruce la gât, schimbarile au fost nesemnificative.

Tradus din rusa în engleza de Julia BulighinaTrad. Din engleza în româna Cristina M. C1999-2009 “Pravda Ru”

De fapt, dupa cum se va vedea, au fost capabili sa masoare unele efecte, dovedind cu mijloacele stiintifice actuale ceea ce Sfintii Parinti stiu, prin experinta, de 2000 de ani, dar “mecanismul”, fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omenesti. Aceasta putere vindecatoare pe plan fizic, moral si spiritual a rugaciunii Tatal Nostru si a rugaciunii, în general, spusa cu credinta, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Pasi pentru Alcoolici Anonimi si Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienti în spitale de boli mentale au suferit transformari miraculoase. Nu numai ca le-a disparut obsesia alcoolului, dar au ajuns sa aiba o sanatate perfecta. Pentru a-si mentine aceasta stare, continua sa se roage, sa practice cei 12 Pasi si sa se abtina de la orice substanta cu prorpietati psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Parintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa “Doisprezece Pasi de Transformare” (Twelve Steps of Transformation) explica bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive si asupra neortodocsilor, cu conditia sa aiba credinta în Dumnezeu.(N. T.)

Vezi: http://www.dervent.ro

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: