Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Starea sufletului după moarte – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

Ce este moartea?

Moartea nu exista. Doar sufletul se desparte de trup si merge în Rai sau iad dupa câte a facut omul pe pamânt. Trupul putrezeste si va învia un trup nestricacios, la a 2-a Venire a Domnului Iisus. Moartea se aseamana cu somnul. Omul viseaza, traieste într-o alta lume, în timp ce trupul doarme. Dupa moarte, trupul putrezeste iar sufletul traieste în Rai sau Iad, dupa faptele fiecaruia. Trupul va învia la A Doua Venire: „Adu-ti aminte de Ziditorul tau în zilele tineretii tale, înainte ca sa vina zilele de restriste … si ca pulberea sa se întoarca în pamânt cum a fost, iar sufletul sa se întoarca la Dumnezeu, Care l-a dat” (Ecleziast 12, 1,7).

Cum este sufletul?

Sufletul e vesnic. Iisus ne învata: „Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceasta n-au ce sa mai faca …. Temeti-va de acela care dupa ce a ucis, are putere sa arunce în gheena” (Luca 12, 4-5).

Ce este judecata particulara si finala?

Dupa moarte urmeaza judecata particulara, la 40 de zile: „este rânduit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata” (Evrei 9, 27).

Judecata finala a tuturor oamenilor va fi la A Doua Venire a Domnului.

Starea sufletului e diferita în Rai si Iad: „Sunt si trupuri ceresti si trupuri pamântesti; dar alta este slava celor ceresti si alta a celor pamântesti. Alta este stralucirea soarelui si alta stralucirea lunii si alta stralucirea stelelor. Caci stea de stea se deosebeste în stralucire. Asa este si învierea mortilor: Se seamana (trupul) întru stricaciune, înviaza întru nestricaciune” (I Cor. 15, 40-42).

Ce este scris despre Rai si iad?

Iisus arata ca e Rai si Iad vesnic în multe locuri: în Pilda bogatului nemilostiv care a mers în Iad si a saracului Lazar care a mers în Rai (Luca 16, 19-31), în vorbirea despre judecata finala, când pastorul va desparti oile de capre si va zice celor de-a dreapta: „Veniti, binecuvântatii Tatalui Meu, mosteniti împaratia cea pregatita voua de la întemeierea lumii”, iar celor de-a stânga va zice:„Duceti-va de la Mine, blestematilor, în focul cel vesnic, care este gatit diavolului si îngerilor lui”(Matei 25, 35-41), în Pilda cu Bogatul care i-a rodit Tarina, etc.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: