Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Sfânta Taină a cununiei – Iubirea, pruncii, Sfintele Taine – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

Cine a rânduit casatoria, cununia?

Dumnezeu a creat cerul si pamântul, toate frumusetile lumii si pe oameni din iubire.

Frumusetea va birui lumea. Prin Mântuitorul Iisus Hristos se va restabili iarasi frumusetea lumii dintru început, dinainte de caderea în pacat a lui Adam si Eva. Dumnezeu a creat soare luminos, luna si stele, flori si pomi, pesti si pasarele, animale de toate felurile si oameni minunati cu universuri sufletesti vaste si încântatoare!

Cât ne-a iubit Dumnezeu pe noi, oamenii, daca toate acestea le-a facut pentru noi!

Dar cea mai frumoasa, cea mai complexa, cea mai iubita creatie a lui Dumnezeu este EVA care înfrumuseteaza tot universul cu iubirea si farmecele ei.

Dumnezeu a creat pe om din iubire, ca si alte fiinte sa se bucure de viata. Dumnezeu a sadit iubirea în sufletele tinerilor. Un tânar si o tânara se întalnesc si se iubesc. Baiatul, de dragul ei iubeste tot ce atinge ea, tot ce este împrejurul ei si întreg universul. Toate frumusetile lumii îi amintesc de ea. La fel tânara îndragostita pune mai presus de toate pe iubitul ei în care-si pune încrederea ca împreuna vor fi fericiti. Dumnezeu a creat pe oameni din revarsarea iubirii sale în univers. Tinerii din iubire se casatoresc si aduc în lume, în univers, copii, noi generatii de oameni pentru eternitate. Astfel oamenii colaboreaza cu Dumnezeu în crearea lumii. Iubirea, casatoria, copiii sunt cele mai importante lucruri pentru fiecare fiinta umana cu repercusiuni în viata vesnica. Pentru ca tânarul si tânara sa fie fericiti toata viata si în eternitate trebuie respectate legile firesti, legile divine ale vietii si anume:

Conditiile casatoriei:

  1. UNICITATEA CASATORIEI. Prietenii, distractiile, bucuriile tineretii sunt admise si benefice. Dar desfrânarea, curvia, homosexualitatea duc la boli îngrozitoare, suferinta, pe pamânt si în iadul vesnic si suferinte si decaderea pentru neam, societate, urmasi. De aceea tânarul sau tânara sa nu se culce unul cu altul decât dupa Sfânta Cununie. Sa se roage si sa învete împreuna RELIGIE. Dumnezeu a zis: „Va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amândoi un trup si ceea cea a unit Dumnezeu omul sa nu desparta” (Matei 19, 6-7). De aceea legatura între sot si sotie este unica si indisolubila.
  2. CREDINTA ÎN DUMNEZEU SI PRIMIREA TAINEI CUNUNIEI. Dupa ce te-ai încredintat ca poti trai fericit cu persoana iubita, nu te împreunezi, nu te culci cu ea pâna nu te cununi, pâna nu ti se pune Cununa pe cap si primesti dreptul împaratesc si binecuvântarea si unirea de la Dumnezeu prin cununie, de a aduce pe lume copii.
  3. EVITAREA DESFRÂNARII, a curviei, a relatiilor sexuale în afara casatoriei.

Omul poate transforma placerile ce însotesc instinctul sexual de înmultire în placeri în sine, despartite de scopul firesc dat de Dumnezeu: nasterea de copii. Astfel omul se autodistruge si din chip si asemanare cu Dumnezeu si cu îngerii, ajunge chip si asemanare a dobitoacelor, a diavolilor.

Si pentru ca astfel de greseli sunt legate de esenta vietii pe pamânt si în eternitate, si pedepsele, urmarile greselilor în înmultirea oamenilor sunt foarte grave pe pamânt si în eternitate.

Casa si casatoria crestina e un colt de Paradis. Calcarea legilor casatoriei aduc iadul în familia noastra. Divortul e de la diavol. Relatiile sexuale cu alte persoane sunt de la diavolul.

Care sunt urmarile desfrânarii?

  • SIDA, BOLI VENERICE, dezgust, degenerare, ura, violenta, tulburari, frica, chinuri vesnice, crima.

Shakespeare în piesa FURTUNA scrie: „De te vei atinge de fecioria ei, înainte de Sfânta Cununie, dispret si ura patul nuptial îl va semana toata viata”.

În Sfânta Scriptura e scris: „Nimeni dintre cei ce se ating de ea (femeia desfrânata) nu va ramâne nepedepsit” (Pilde 7, 29). Samânta iesita din patul nelegiut, va fi nimicita.

Cei desfrânati n-au parte de Rai: „Afara câinii si vrajitorii si desfrânatii si închinatorii la idoli si toti cei ce lucreaza si iubesc minciuna” (Apocalipsa 22, 15).
Din nestiinta si ispite diavolesti, multi oameni gresesc. Dumnezeu ne-a lasat Taina Pocaintei, a spovedaniei, a îndreptarii. Asa esre scris: „Nu vreau moartea pacatosului, ci sa se îndrepte si sa fie viu” (Iezechiel 33, 11).

Prin Cununie se face unirea mirelui si a miresei si se sfinteste aceasta unire de catre Duhul Sfânt. Cununia e pentru toata viata. Dumnezeu nu îngaduie divortul. Sotii sunt datori sa se salveze unul pe celalalt.

Cel ce divorteaza are 2 sanse: ori se împace cu sotul (sotia) ori ramâne sa duca o viata de celib (de calugar) dupa cum e scris:

  • „Femeia sa nu se desparta de barbat. Iar daca s-a despartit sa ramâna nemaritata, sau sa se împace cu barbatul sau; tot asa barbatul sa nu-si lase femeia” (I Cor. 7, 10-11). Cei ce stau împreuna si nu sunt cununati (concubinii) sunt fara Legea lui Dumnezeu.
  • Rugaciunile lor nu sunt primite: „Urâciune este în fata lui Dumnezeu rugaciunea celui faradelege”(Pilde 15, 8).
  • Baietii si fetele trebuie sa fie virgini la Cununie. Astfel vor fi fericiti toata viata si vor avea o familie binecuvântata si urmasi sanatosi si puternici.
  • Tinerii si sotii care se desfrâneaza se îmbolnavesc si ajung în focul vesnic al iadului.
  • Un tânar si o tânara care s-au culcat împreuna sunt obligati sa se casatoreasca. Nu mai au voie sa ia pe altcineva. O casatorie încheiata gresit se desfiinteaza conform canoanelor Bisericii.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: