Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Iisus Hristos, Mântuitorul lumii – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

CADEREA ÎN PACAT A OAMENILOR SI MÂNTUIREA LOR PRIN IISUS HRISTOS

Care este pacatul stramosesc?

Dumnezeu a creat pe Adam si Eva si i-a asezat în Paradis. Le-a poruncit sa manânce din toti pomii dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manânce ca vor muri (Facere 3,3). Diavolul (sarpele) i-a îndemnat sa manânce din pomul oprit spunându-le: „Nu, nu veti muri … ci veti fi ca Dumnezeu” (Facere 3, 4-5). Adam si Eva au calcat porunca.

Dupa caderea în pacat a lui Adam si a Evei a intrat boala si moartea în oameni si natura s-a tulburat. Natura a devenit ostila omului. Oamenii au ajuns atât de slabi încât ei însisi nu se mai puteau îndrepta. Oamenii, ascultând de diavol, au ajuns sub puterea acestuia si a mortii.

De ce credem ca Iisus Hristos este Mântuitorul, Salvatorul oamenilor?

Iisus Hristos este om adevarat si Dumnezeu adevarat. El s-a coborât din cer, a luat trup de om din Fecioara Maria si de la Duhul Sfânt si S-a facut om. El a luat toate pacatele oamenilor asupra Sa. S-a rastignit pe cruce si ne-a împacat cu Dumnezeu. El a putut sa plateasca pentru pacatele tuturor oamenilor pentru ca era si Dumnezeu. Prin El ne-a venit din nou viata. Oricine crede în Iisus are viata vesnica, dupa cum este scris: „Precum prin greseala unuia a venit osânda pentru toti oamenii, asa si pentru dreptatea unuia a venit pentru toti oamenii îndreptarea care da viata” (Romani 5, 18); „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. NIMENI NU VINE LA TATAL DECÂT PRIN MINE” (Ioan 14, 6); „Simon Petru a raspuns: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vietii celei vesnice” (Ioan 6, 68); „La început era Cuvântul si Cuvântul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvântul … Toate prin El s-au facut si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut… Întru ale Sale a venit, dar ai Sai nu L-au primit. Si celor câti L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu … Legea prin Moise s-a dat, iar harul si adevarul au venit prin Iisus Hristos” (In 1, 1-17). Iisus este„Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatele lumii” (In. 1, 29). El S-a rastignit pe cruce pentru pacatele noastre. IISUS ESTE MARELE ARHIEREU AL LUMII CARE JERTFESTE SI SE JERTFESTE PENTRU LUME.

Care sunt dovezile ca Iisus este Dumnezeu adevarat si Om adevarat?

Iisus este Dumnezeu Atotputernic: „Eu si Tatal una suntem” (Ioan 10, 30); „Datu-Mi-s-a toata puterea în cer si pe pamânt … iata Eu sunt cu voi în toate veacurile” (Matei 28, 18-20); „Daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri în pacatele voastre” (Ioan 8, 24); „Eu sunt învierea si Viata; cel care crede în Mine, chiar daca va muri, va fi viu” (Ioan 11, 25).

Iisus vorbeste câteodata ca Dumnezeu si alteori ca om. Firea omeneasca cu firea Dumnezeiasca sunt unite în Iisus Hristos nedespartit si neîmpartit, neschimbat si neamestecat. Iata câteva cuvinte de om adevarat: pe cruce Iisus exclama: „Eli, Eli, lama sabahtani?” adica: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit” (Matei 27, 46); „Ma duc la Tatal pentru ca Tatal este mai mare decât Mine” (Ioan 14, 28); „Iar de ziua si de ceasul acela (al sfârsitului lumii) nimeni nu stie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal” (Matei 24, 36).

Iisus, fiind Dumnezeu venit pe pamânt, este ÎNVATATORUL SUPREM AL TUTUROR OAMENILOR.

Iisus este împaratul suprem – PANTOCRATORUL, care e pictat pe cupola tuturor Bisericilor Ortodoxe. El este marele Arhiereu Care S-a jertfit pe cruce pentru pacatele tuturor oamenilor.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: