Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Crearea lumii văzute – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

Cum a fost creată lumea vazută

  1. 1. Sfânta Scriptură (Biblia) începe cu cartea Facerii lumii. Iată primele cuvinte: “La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul. Și pământul era netocmit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. Și a zis Dumnezeu: ” Să fie lumină!” Și a fost lumină.” (Fac. 1,1-3) – ziua întâi.
  2. “Și a zis Dumnezeu:” Să fie o tărie prin mjlocul apelor și să despartă ape de ape!” Și a fost așa”(Fac. 1, 6) – ziua a doua.
  3. “Și a zis Dumnezeu: ” Să se adune apele cele de sub cer la un loc și să se arate uscatul!” Și a fost așa… Apoi a zis Dumnezeu: Să dea pamântul din sine verdeață: iarbă, cu sămânță într-însa, după felul și asemanarea ei, și pomi roditori, care să dea rod cu sămânța în sine, după fel pe pamânt!” Și a fost asa” (Fac.1,9,11) – ziua a treia.
  4. “Și a zis Dumnezeu:” Să fie luminători pe tăria cerului…Și a fost așa” (Fac. 1, 14, 15) soare, luna, stele – ziua a patra.
  5. “Apoi a zis Dumnezeu: “Să mișune apele de vietăți, ființe cu viață în ele și păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!” Și a fost așa.”(Fac. 1, 20) – ziua a cincea.
  6. “Apoi a zis Dumnezeu: ” Să scoată pământul ființe vii, după felul lor: animale târâtoare și fiare sălbatice după felul lor”. Și a fost așa … și a zis Dumnezeu: “Să facem om după chipul și asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii marii, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!” (Fac. 1, 24,26) – ziua a șasea.
  7. “Iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile sale, pe care le-a făcut.” (Fac. 2, 2).

Ce sustine știința?

Și știința sustine că aceasta e ordinea creației: pământul și apele, plantele, peștii și păsările, animalele și omul. Cele 6 zile trebuie înțelese ca 6 epoci, perioade, vremuri, pentru că “o singură zi, înaintea Domnului, este ca o mie de ani și o mie de ani ca o zi” (2 Petru 3, 8). Apariția vieții este un miracol. Chiar dacă sunt toate condițiile de apariție a vieții, viața nu apare decât dată de Dumnezeu. Dumnezeu este viața și viață nu apare fara viață; și cei mai mici microbi apar tot din alți microbi.

Cine susține viața?

Viața nu apare și nu se susține de la sine. În Psalmul 103 e scris: “Dându-le Tu lor (tuturor viețuitoarelor, n.n), vor aduna, deschizând Tu mâna Ta, toate se vor umple de bunătăți; Dar întorcându-Ți Tu fața Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor și se vor sfârși și în țărână se vor întoarce” (Ps. 103, 29-30).
Când a creat Dumnezeu lumea nevăzută a îngerilor?

Dumnezeu a creat întâi pe îngeri, apoi Pământul și ființele de pe pământ. Așa spune Sf. Scriptură: “La început a făcut Dumnezeu CERUL și pământul.” (Fac. 1, 1). Aici nu e vorba de cer cu soare, lună și stele create în ziua a 4-a, ci de lumea nevăzută a îngerilor. Îngerii și diavolii, deja sunt prezenți când Dumnezeu a făcut pe Adam și Eva și i-a asezat în RAI.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: