Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Taina Preoției – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

Cine a rânduit Taina Preotiei?

TAINA SFINTEI PREOTII E RÂNDUITA DE DUMNEZEU.

Dumnezeu iarta pacatele prin Biserica, prin episcopi si preoti.

Apostolii au rânduit si ei la rândul lor urmasi episcopi si preoti pentru mântuirea oamenilor, pentru iertarea pacatelor:

  • “Apostolii hirotoneau preoti în fiecare Biserica”(Fapte 14, 23);
  • “Apostolii, preotii cu toata Biserica hotarau” (Fapte 15, 22);
  • Sf. Ap. Petru spune: “Pe preotii dintre voi îi rog, ca unul ce sunt împreuna preot … pastoriti turma lui Dumnezeu …” (I Petru 5, 1-2);
  • Sf. Ap. Pavel spune: “Asa sa ne socoteasca pe noi fiecare om ca slujitori ai lui Hristos si ca iconomi ai Tainelor lui Dumnezeu” (I Cor. 4,1);
  • Apostolul Pavel scrie 2 epistole episcopului Timotei si una episcopului Tit. Acolo se arata cum trebuie sa fie episcopul si preotul: “Episcopul sa fie fara de prihana, barbat al unei singure femei, treaz, cuminte, cuviincios, primitor de straini, destoinic sa învete pe altii, nebetiv, nedeprins sa bata, neagonisitor de câstig urât, ci blând, pasnic, neiubitor de argit, bun chivernisitor al casei sale …” (I Tim. 3, 2-4).

Cel ce nu crede ca exista Dumnezeu nu are cuvânt de aparare la judecata, pentru ca Dumnezeu se vede din creatie:

  • “Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii, întelegându-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei sa fie fara cuvânt de aparare” (Rom. 1, 20).

Noi învatam si studiem natura, legile sadite de Dumnezeu în univers. Aceste legi si frumusetea creatiei ne vorbesc de marele Legiuitor, de Creatorul lumii. Legile nu apar fara un Legiuitor. Noi nu putem întelege totul pe deplin.

Multe taine sunt pe pamânt: Taina cresterii copilului, a florilor, a animalelor, taina iubirii, taina credintei, a rabdarii, taina creatiei, a întruparii Domnului. Dar noi vorbim aici de cele 7 SFINTE TAINE prin care primim Duhul Sfânt, prin care ne curatim de pacate si ne sfintim.

Asa cum avem parinti trupesti care ne aduc pe lume, asa a binevoit Dumnezeu sa avem si parinti duhovnicesti prin care primim HARUL DUHULUI SFÂNT SI VIATA VESNICA.

0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: