Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Familia creștină – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

Ce este familia crestina?

Familia este celula de baza a Bisericii si a societatii. Adeseori în Sf. Scriptura iubirea lui Dumnezeu fata de noi, oamenii este asemanata cu iubirea mamei si a tatalui pentru copii, cu iubirea între soti.

Ce datorii avem în familie?

În familie, datoriile sunt reciproce, între soti, între parinti si copii. Familia se constituie prin Taina Cununiei. Sf. Ap. Pavel spune: “Taina aceasta mare este” (Efes 5, 32).

Sotul si sotia sunt egali. Ei doar împreuna formeaza o unitate: “Vor fi amândoi un trup…si ceea ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta” (Matei 19,5-6).
Datoriile sunt reciproce, dupa cum este scris: “Barbatiilor, iubiti femeile voastre…iar femeia sa se teama de barbat” (Efeseni 5, 25-33).
Dumnezeu a dat însusiri si meniri diferite barbatului si femeii. Sunt unele femei din unele culte care cer sa fie episcop si preoti, socotind ca daca nu au aceste slujiri nu sunt egale cu barbatul. E o mare greseala. Dumnezeu i-a dat cinste femeii, se pare, mai mare ca a barbatului. Ea naste copii. Ea creste copii. Ea are o sensibilitate deosebita care uneste familia. Femeia nu poate fi preot. Ea nu face armata. Dar nici barbatul nu poate naste copii si nu poate înlocui mama în cresterea copiilor. “Femeia se va mântui prin nastere de fii, daca staruieste cu deplina întelepciune, în credinta, în iubire, în sfintenie” (I Tim. 2, 15).

Cum trebuie sa crestem copiii?

Parintii au datoria sa-si cresca copii în frica Domnului. Animalele datorita instinctelor sadite de Dumnezeu îsi hranesc puii. Cu atât mai mult omul trebuie sa se îngrijeasca de trupul si sufletul copiilor si sa le asigure hrana, locinta, educatie si un exemplu bun de urmat în viata. Iisus spune:“Cine primeste un copil…pe Mine Ma primeste” (Matei 18, 5). Iata, deci ca daca Dumnezeu ne daruieste copii, noi trebuie sa-i primim în casa noastra ca pe Dumnezeu. În adevar copii vin în aceasta lume din iubirea parintilor, curati, fara pata, ca niste îngerasi care ne înfrumuseteaza viata. Depinde de noi felul cum îi vom creste. Sf. Ap. Pavel spune: “Parintilor nu întarâtati la mânie pe copiii vostri ci cresteti-i întru învatatura si certarea Domnului” (Ef. 6, 4).

De ce trebuie copiii sa asculte de parinti?

Copiii sunt datori sa asculte de parinti si sa-i cinsteasca. Sf Ap. Pavel spune: “Copii, acultati de parintii vostri în Domnul ca aceasta este cu dreptate. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, care este porunca cea dintâi cu fagaduinta ca sa-ti fie tie bine si sa traiesti multi ani pe pamânt” (Efes 6, 1-3). Copii trebuie sa asculte de parintii pentru ca ei îi iubesc, le vor numai binele si au mai multa experienta de viata si stiu mai bine sa ne fereasca de rau.

Necinstirea parintilor e un pacat strigator la cer care cere pedeapsa imediata chiar pe pamânt.

0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: