Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Despre crearea lumii – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

Cine a creat lumea ?

Dumnezeu a creat lumea.

Care sunt dovezile?

După operă cunoști autorul. Un meșter, un scriitor îl cunoști după lucrare. Noi, oamenii, cunoaștem pe Dumnezeu după creație, după lume. Universul e guvernat de ordine și de legi precise, studiate de știință. Legile din natură presupun un legiuitor. Întâmplarea nu creează ordine și legi. De aceea cel ce nu crede în existența lui Dumnezeu cade în absurd, așa cum e scris: “Zis-a omul nebun în inima sa: Nu este Dumnezeu” (Ps. 13, 1). Din cercetarea naturii se observă că tot ce vedem a fost creat cu un scop și anume: să folosească omului și omul sa priceapă marea iubire a lui Dumnezeu față de el.

Scriptura spune: “Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa că ei [ cei ce nu cred ] să fie fără cuvânt de apărare [la Judecata de Apoi]“ (Romani 1, 20).

Cine ne-a descoperit că este un singur Dumnezeu, în trei persoane ?

Mântuitorul Iisus Hristos ne-a descoperit că este un singur Dumnezeu în Treime, 3 Persoane: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.

Cine participă la crearea și susținerea lumii?

La crearea lumii participă toate persoanele Sfintei Treimi, după cum e scris:

  • Tatăl: “La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul” (Facere 1, 1).
  • Sfântul Duh: “Și pământul era netocmit și gol. Întuneric era deasupra pământului. Și Duhul Sfânt se purta deasupra apelor” (Facere 1, 2).
  • Fiul – Iisus Hristos: “La început era Cuvântul [Logosul – Iisus] și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul…Toate prin El s-au făcut și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut… În lume era și lumea prin El s-a făcut dar lumea nu L-a cunoscut” (In. 1, 1-10). “Dumnezeu a zis: Să fie lumină” (Fac. 1, 3). Deci Dumnezeu a creat Lumina prin Cuvânt, Logos, prin Iisus.

Ce este Pronia Divină?

Dumnezeu a creat lumea pentru fericirea oamenilor. Toate le-a facut cu un rost. El are grijă ca lumea să nu se întoarcă în neființă. “Toate cu înțelepciune le-ai facut” (Ps. 103, 25). Dumnezeu are grijă de Creația Sa, așa cum orice om grijește ca ceea ce construiește să nu fie distrus. Îndreptarea lumii spre scopul său se numeste PRONIE.

Omul are libertate, sau este predestinat?

Omul are libertate deplină în viață. Dumnezeu respectă chipul Său în om. Ne naștem în conditii care nu depind de noi, dar suntem liberi să facem bine sau rău, să credem sau să nu credem. Așa zice Dumnezeu: “Viață și moarte am pus în fața ta. Alege viața…ca să trăiești” (Deuter. 30, 15-19). Răul nu-i de la Dumnezeu ci din libertatea oamenilor și a îngerilor de a face bine sau rău.

Nici un om nu face un lucru spre a fi distrus. Nici Dumnezeu nu ne-a creat spre suferință, spre moarte.

0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: