Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Crezul – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

Crezul este sinteza (rezumatul) învățăturii de credință creștină. Crezul ortodox s-a fixat la SINOADELE ÎNTREGII BISERICI CREȘTINE de la NICEEA, din anul 325 și de la CONSTANTINOPOL, din anul 381. El aduce explicația clară a învățăturilor esențiale ale Mântuitorului Iisus Hristos, obligatorii pentru orice creștin. Iisus a zis: “cine nu ascultă de Biserică, să-ți fie ca un păgân și ca un vameș” (Mt 18,17).

CREZUL

Cred întru Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.
Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tatăl S-a născut, mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut; Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire, S-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria și S-a făcut om. Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponțiu Pilat, și a pătimit și S-a îngropat. Și a înviat a treia zi, după Sfintele Scripturi.
Și S-a înălțat la ceruri și sade de-a dreapta Tatălui. Și iarăsi va sa vină cu slavă, să judece viii și morții, a Cărui Împărăție nu va avea sfârșit.
Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci.
Întru una, sfânta, sobornicească și apostolească Biserică. Mărturisesc un Botez întru iertarea păcatelor. Aștept învierea morților. Și viața veacului ce va să fie. Amin!

0 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: