Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home3/r57225dutu/fratiapentruadevarsicaritate.ro/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Adevărul arătat de Dumnezeu despre câini – Asociatia Fratia Ortodoxa Adevar si Caritate

Adevărul arătat de Dumnezeu despre câini   Ce se întâmplă în românia de azi cu câinii? Copii mușcați și mâncați de câini! Copii, tineri, vârstnici mușcați de câinii maidanezi (numai în București peste 30.000 de personae anual). Străini mușcați mortal de câini!   De ce? Cine-s vinovații?

  1. Societățile care apără câinii în detrimentul  oamenilor.
  2. Televiziunile, ziarele, reporterii, politicienii, cetățenii inconștienți care vor să apară ca fiind cu suflete mari care iubesc animalele  și neglijează oamenii.
  3. Cei care mențin și hrănesc haite de câini pe străzile orașelor și satelor.

Această greșeală e păcat strigător la cer din 5 motive:

  1. Lăsarea câinilor liberi pe străzi duce la moartea fizică a celor mușcați de câini și la moartea sufletească și chinurile veșnice în iad a celor care-i lasă pe străzi și nu se corectează. În cartea de căpătâi a omenirii, Sfânta Scriptură, Dumnezeu arată că omul e stăpânul pămânului, nu animalele. După ce a creat cerul și pământul, animalele și pe om domnul a spus către adam și eva: “creșteți și vă înmulțiți, umpleți pământul și-l stăpâniți” (Facere 1, 28). Cu alte cuvinte omul e stăpân și pentru el a creat Dumnezeu planeta și animalele. Deci în nici un caz nu putem să umplem străzile și orașele de câini și de dejecțiile lor și să nu poată un copil sau un adult să stea într-un parc din cauza câinilor și să nu  poată să treacă pe străzi de frica lor.
  2. Scriptura spune că “omul a fost creat cu chipul și asemănarea lui Dumnezeu” (Facere 1, 27). Chipul lui Dumnezeu se referă la suflet și însușirile lui: rațiune, simțire și voință. Nimeni nu poate fi atât de nebun încât să nu facă distincție între om și animal. Omul are suflet și e nemuritor. El doar trece din lumea aceasta în cealaltă, iar animalul moare definitiv și nu înviază. Animalul are suflare, are instinct nu suflet și e de folos omului. El e făcut pentru om. Expresiile unor oameni neinformați că “animalul are și el suflet” sunt blasfemii, sunt batjocorirea lucurilor sfinte și a lui Dumnezeu. E o întoarcere la închinarea la idoli când oamenii îl închipuiau pe Dumnezeu sub formă de animal și se închinau animalelor: “șarpe- dragon”, “boul apis” etc. Iisus a venit pe pământ și ne-a arătat cine și cum este Dumnezeu. El spune: “cine m-a văzut pe mine a văzut pe Tatăl” (ioan 14, 9). Orice om e mai presus decât toate animalele din lume, pentru că are chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
  3. Animalele sunt spre folosul oamenilor nu spre distrugerea lor. Sfântului Petru i s-a arătat o pânză mare pe care erau toate animalele pământului. Dumnezeu i-a zis: “junghie, petre, și mănâncă” (fapte 10, 13). “mâncați tot ce se vinde în măcelărie” (i cor. 10, 15). Nu putem să ne luăm după credințe vechi, greșite din epoca de piatră, după ce a venit la noi însuși fiul lui Dumnezeu iisus Hristos, și ne-a învățat tot adevărul. Întotdeauna oamenii au tăiat porcul, găina, oaia pentru mâncare, iar când animalul a devenit nefolositor a fost eutanasiat fără a fi chinuit.
  4. Câinele are părți bune și rele. Așa este creat de Dumnezeu să se atașeze și să-l păzească pe stăpân, iar pe străin să-l muște. Din această cauză, oamenii răi sunt comparați cu câinii. Așa e scris: “afară (din Rai) câinii și vrăjitorii și desfrânații și ucigașii și închinătorii la idoli și toți cei ce lucrează și iubesc minciuna” (apoc. 22, 15). Cei care lasă câinii pe stradă sunt ucigași. Cei ce susțin că au suflete și nu instinct, câinii, sunt mincinoși. Cei ce susțin că trebuie să salvăm și să cheltuim banii cu operații și hrana câinilor, în timp ce mulți oameni nu au adăpost, n-au hrană, n-au medicamente și mor de foame și mizerie sunt nedrepți, mincinoși și ucigași. Nu sunt vinovați câinii că mușcă. Ei așa sunt creați.
  5. Cu 1500 de ani înainte de Hristos, în legea lui Moise se precizează că dacă un om are un animal periculos, e obligat să-l țină legat. Dacă îl lasă liber și omoară un om face păcat de moarte și ,”animalul trebuie omorât și stăpânul să fie dat la moarte” (ieșire 21, 29). Greșeala e foarte mare și la cei care trăiesc cu câinii în casă și se pot îmbolnăvi până la al 4 – lea neam. La fel greșesc și cei care înmormântează câinii în cimitirul pentru oameni, în sicriu. Greșesc prin ispită drăcească și cei ce iubesc mai mult un câine decât un om.

Să oprim răul! Așa e  scris: “luptă-te pentru adevăr și Dumnezeu se va lupta pentru tine” (Iisus Sirah 6, 30); ,,din pricina nedreptății, toți pier” (3 ezra 4, 37). Să mărturisim adevărul. Iisus spune: “Adevărul vă va face liberi” (Ioan 8, 32).  Cine spune adevărul îl mărturisește pe Hristos. El a spus: “Eu sunt calea, adevărul și viața” (Ioan 14, 6). “diavolul e tatăl minciunii” (ioan 8, 44).

Salvați-vă, fraților! Mântuiți-vă!  Suntem creștini de 2000 de ani. Iubim natura, iubim animalele. Dar prioritatea iubirii e Dumnezeu și oamenii.  Totdeauna românii au iubit animalele! Niciodată în istoria neamului românesc nu s-a pomenit ca omul să stea în casă cu câinele sau să lase câinele pe străzi.

Iubitorii de animale din blocuri trebuie să înțeleagă că nu pot ține câinii pe stradă. “cine știe să facă bine și nu face, are păcat” (iacob. 4, 17).

Citește-l frate, copiază-l  și dă-l mai departe.

Citește mai departe:

Pr. Nicolae Popescu, Biserica “Sf. Andrei”, Aleea Parva, Sector 6, București.

Categorii: Manifeste

1 comentariu

Adrian · ianuarie 19, 2020 la 7:31 pm

Aha deci eu stiu ca Omul e vinovat pt toate nu animalele.raul pe pamant doar omul le face,razboaie,crime,etc.daca un caine musca pe cineva e vinovat Omul ca nu are grija de el.de ce exista caini agabonzi?omul ai abandoneaza pe strazi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: